Agenda de actuaciones musicales

Viernes, 18 de diciembre 2020. 20:00h.
EVA ROMERO & MANUEL HAMERLINCK + CARLOS MARTÍN
HALL DE LOS NARANJOS, Palau de la Música Valencia

Eva Romero & Manuel Hamerlinck + Carlos Martín
Fecha: 18, Diciembre, 2020
Hora: 20:00
Recinto: ESPAI TARONGERS
 
 
Entradas disponibles en la página web a partir del lunes 14 de diciembre a las 10.00 horas. Dos por usuario.
 
HALL DE LOS NARANJOS
Jazz a poqueta nit 2020

EVA ROMERO & MANUEL HAMERLINCK + CARLOS MARTÍN

Naix a l’Olleria (Vall d’Albaida). Comença a estudiar música de manera autodidacta als 7 anys i, als 9, s’inscriu en l’escola d’educands de la SEM Santa Cecília del seu poble. Cursa estudis superiors de saxo i amplia posteriorment la seua formació en harmonia clàssica, contrapunt i fuga. Es diploma en Biblioteconomia i Documentació a la Universitat de Vic (Barcelona) i realitza estudis superiors en l’especialitat de Cant Jazz al Conservatori Superior de Música de Navarra.

Des de 1991, amb un breu lapsus de 4 anys, ha estat professora en diverses escoles de música, però, sobretot, en l’Escola MiD de l’Olleria, en la qual ha impartit classes de saxo, de llenguatge musical, de teoria i harmonia, i també ha estat directora de la Banda Jove. Des del curs 2015/16 ha estat professora de Cant Jazz i Modern a l’Escola MiD de l’Olleria, a Rythmus Música y Movimiento (València), a l’Escola de Música Moderna SiFaSol (Benissa), a l’Aula de Jazz (València), a Rytmus (Xàtiva) i a l’Acadèmia Yahama (Alacant). Imparteix cursos i tallers sobre jazz vocal, participant com a docent en el IX i el X Spring Jazz Meeting de Sedajazz i el XIX Seminari Internacional de Jazz del Palau de la Música de València. Actualment, desenvolupa la seua tasca docent com a professora de Cant Jazz a València, a Xàtiva, a l’Olleria i a Alacant.

Entre 1989 i 1994 va ser membre de distintes orquestres de revetlla, tocant el saxo i cantant, activitat que va deixar a un costat per dedicar-se a la docència i, posteriorment, als seus fills, excepte per participar, en 2012, en el treball col·lectiu Xàtiva interpreta Raimon, amb el qual va realitzar una minigira per presentar-lo a Xàtiva, València, Madrid i Barcelona.

De formació vocal totalment autodidacta, des de 2013 ha cantat regularment amb formacions ja establertes com Fun Jazz Trio, Jazz Quartet Project, Smart Set Trio, Jazz Time Trio, Nou Trio, Foro Trio… A més, ha estat convidada per la Big Band del Conservatori Superior de Música de València, la de la Universitat Jaume I (Castelló) i la Cotijazz Big Band, totes tres dirigides per Ramon Cardo; també ha col·laborat habitualment amb Enjazzats Big Band (sota la direcció de Voro García), la Ciutat Big Band (Alcoi), la València Big Band, la San Francisco Big Band (Gandia), amb la qual realitza el concert inaugural del festival Polisònic 2016 i la Jazzbona Big Band de Fede Crespo (la Pobla de Vallbona).

A banda de les formacions abans esmentades, també ha tingut oportunitat de cantar amb músics molt diversos, entre els quals destaquen Perico Sambeat, Pedro Iturralde, Fabio Miano, Joan Soler, Ricardo Belda, Voro Garcia o Toni Belenguer, entre d’altres.

Amb l’Homenatge a Billie Holiday, espectacle concebut en 2015 amb Ramon Cardo Trio, ha recorregut grans sales de música en directe de València (Jimmy Glass, Teatre Zircó, 33 rpm, Sala Matisse, Una Cosa Rara…), auditoris com el de Nules o Bétera, el Jazz Club El Mussol (Alcoi), el Festival MUV 2015, el Festival Gothejazz 2016, entre d’altres. Recentment, aquest projecte ha sortit cap a la resta de l’estat, presentant-se en diverses localitats d’Andalusia, Euskadi i Castella-La Manxa.

Participà al XX Festival de Jazz de València, acompanyada per un Ensemble de Sedajazz i l’Orquestra de València, sota la direcció de Jesús Santandreu, cantant arranjaments d’aquest últim sobre temes de George Gerhswin, el juliol de 2016.

També en 2016 crea el projecte Ella & Pass Revisited amb el guitarrista Manuel Hamerlinck, basat en la discografia conjunta d’aquests dos músics, amb el qual participen en el Festival de Jazz de La Serrania i s’estrenen com a duet a diversos locals com el Café Mercedes, el Jimmy Glass Jazz Bar, Bacarando…

El mateix any, estrena el projecte contat i cantat All of Cole Porter amb Ramon Cardo, Iván Cebrián, César Cortés i Simone Zaniol.

Al marge del jazz, col·labora en el projecte Som Bolero, una revisió a quintet del bolero tradicional, i va estar invitada pel cantautor Andreu Valor a acompanyar-lo en el concert 10×3 per celebrar els 10 anys de carrera de l’artista l’any 2017.

L’any 2018 estrena Estàndards d’Elles, un monogràfic que repassa el paper de les dones en la història del jazz a través dels estàndards de grans compositores que, en molts casos, no han estat reconegudes suficientement, pel qual s’acompanya del guitarrista Iván Cebrián i el contrabaixista César Cortés, que l’acompanyen en altres projectes.

L’any 2019 veuen la llum dos projectes discogràfics en els quals col·labora. Per una banda, el disc Figa de Ferro, de la Lírica Big Band, dirigida per Kako Rubio, en el qual interpreta quatre temes, dos dels quals són arranjaments exprofeso de Ramon Cardo; l’altre és un projecte del trompetista Pepe Zaragoza, Autòctone, cançons originals en valencià, amb Carlos Sáez (piano), Miquel Àlvarez (baix elèctric) i Tico Porcar (bateria) completant la formació. A més, estrena als Festivals d’Ondara i de Riba-roja Duets, un remake del disc de Carmen McRae i Betty Carter en el qual comparteix escenari amb la gran cantant Ester Andújar.


Actualment, a banda de seguir amb projectes anteriors, és integrant del septet Las Vegas Jazz Band, de Cotijazz Big Band i de la Lírica Big Band; prepara la gravació del seu primer disc com a líder amb el guitarrista Manuel Hamerlinck; mentrestant, és requerida per distintes formacions per a concerts en diferents formats.


  
Únete a nosotros
Regístrate en la web de Sedajazz y comparte con nosotros tu pasión por el jazz.
Grupos Musicales
Contrata en Sedajazz las formaciones musicales y los espectáculos más estimulantes.