Sábado, 23 de noviembre 2019. 12:00h.
Jazzejant amb menuts - JAZZ CLIMÀTIC
Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic (c/ Beat Gaspar Bono s/n) Valencia
JAZZ CLIMÀTIC
Jazz al Botànic 2019
Molt es parla del canvi climàtic. Molts són els articles, llibres, documentals i xarrades. Molts són els continguts però poques les accions. S’ha aconseguit que siga un tema del que tothom té a dir alguna cosa, encara que sembla que no s’estiga avançant cap a una solució, ni en la direcció correcta, ni amb la suficient velocitat. El Botànic dedica enguany de forma simbòlica el seu cicle de jazz al canvi climàtic, per a que hi pensem, per a que ens inspirem, i per a que somiem amb què els i les músics que toquen per a nosaltres no siguen com els del Titànic, que no s’hagen d’enfonsar perquè, al final de la història, hem aconseguit esquivar l’iceberg.
Fins i tot amb les nostres limitacions, els humans podem acceptar, entendre i actuar sobre qualsevol cosa. Tenim una capacitat immensa per a un comportament social, per a l’ajuda, per a l’altruisme. El canvi climàtic està totalment dins de la nostra capacitat per al canvi. Suposa tot un repte, però està lluny de ser impossible.
George Marshall
--
21 setembre. The Prototype Jazz Trio
Hammond Hits. Sergio Albentosa, Miquel Casany i Felipe Cucciardi.
Després de començar a tocar junts fa quatre anys amb un projecte dedicat a Lou Bennet, amb el qual passaren per clubs i festivals, el trio mostra ara el seu nou treball basat en els organistes més influents dels anys 60, com Larry Young o Jimmy Smith, i d’altres contemporanis com Emmet Cohen o Larry Goldings. Es mantenen dintre de l’estil jazzístic però influenciats pel soul, boogaloo, funk i, fins i tot, el disco.
Deguem investigar com podem, amb eficàcia, ajudar a les persones a entendre el canvi climàtic, i apoderar-les perquè passen a l’acció contra aquest canvi global.
Maxwell Boykoff
5 octubre. Alfie Copovi Trio
Flight. Alfie Copovi, Matthew Baker i Igor Tavan.
El compositor i pianista valencià forma aquest trio de jazz clàssic amb piano, baix i bateria, però li dona un so modern i fresc, i ens presenta un disc gravat en directe, amb molta improvisació i creativitat amb l’objectiu de fer-nos meditar i transportar-nos a llocs remots. Un viatge a través dels sentits per diferents paisatges reals i imaginaris.
Ara mateix, en l’admirable moment que és per a nosaltres el present, estem decidint, sense realment voler-ho, quines trajectòries evolutives romandran obertes i quines es tancaran per sempre més. Cap altra criatura ha gestionat açò mai, i serà, malauradament, el nostre llegat més durador.
Elizabeth Kolbert
19 octubre. César Cortes Quintet
Brookmeyer & the west coast Songs. César Cortés, Pau Moltó, Jose Luis Granell, Juan Muñoz i Jorge Sevilla.
En 2017 es creà aquest projecte que pretén rememorar l’estil West Coast a través d’un dels seus músics rellevants, Bob Brookmeyer. El componen una selecció de temes relacionats amb els músics amb qui va col•laborar, com Gerry Mulligan o Stan Getz, combinant cançons de Broadway que formen part de la música tradicional americana i mesclant jazz tradicional amb modernitat i estètica contemporània.
És com si haguérem fet una fogata per a mantenir-nos calents i no haguérem notat que el mobiliari s’havia encès.
James Lovelock
9 novembre. Andrés Belmonte Quartet
Tariq. Andrés Belmonte, Efrén López, David Gadea i Ales Cesarini.
Tariq significa ‘camí’ en àrab, i en aquest cas, el camí musical ens durà per un encontre màgic entre les cultures àrab i valenciana. En ell es reinterpreta la tradició mediterrània i la música oriental modal, passat pel tamís del jazz modern, i ho fa de la mà de grans músics, alguns experts en música turca i persa, o en instruments tradicionals àrabs. Gaudirem amb ells d’un viatge en el temps i l’espai.
Davant el deteriorament climàtic, el vertader perill no és la nostra inacció, és que les empreses i els polítics fan que semble que s’està produint una acció real quan en realitat no s’ha fet quasi res.
Greta Thunberg
23 novembre. Jazzejant amb menuts
Josep Hernández Reillo, Francisco Blanco “Latino” i, Teresa Núñez.
Els menuts fins als 12 anys i les seues famílies són el públic objectiu d’aquest concert interactiu que ja és un clàssic en la programació del Botànic. Aquesta vegada comptarem amb noves cançons i gaudirem de les que ja coneguem en un ambient beneficiós, saludable i estimulant per als menuts. Ritme, harmonia, melodia i silenci es mesclaran amb instruments i titelles, i també amb balls i jocs.
El canvi climàtic tindrà un impacte més gran en la teua família, amics i en tota la humanitat del que ha tingut internet.
Joseph Romm
14 desembre. Ales Cesarini Quartet & Payoh Soulrebel ??
NyabinghiDandelion. Ales Cesarini, Payoh Soulrebel, Javier Vercher, Baptiste Bailly, i David Gadea, Pere Munuera.
Aquesta proposta discogràfica porta per títol Nyabinghi, un ritme ancestral africà que es gasta per a resar, i amb ell s’obri una finestra a les diferents formes d’entendre la música, sense prejudicis, a través de la world music o el reggae, fins aplegar d’una forma tangencial al jazz. Cada músic aportarà, seduït per aquest projecte, tota la seua experiència i creativitat, guiats per una veu com a fil conductor. Info
Si es destrueix la biosfera, els responsables seran persones agradables, benintencionades, i cosmopolites que accepten el fet que han de reduir-se les emissions, però no estan disposades a canviar ni un poquet la seua forma de vida. Per a lluitar contra el canvi climàtic hem de lluitar no només contra les petrolieres, les companyies d’aviació i el govern de països rics: cal lluitar contra nosaltres mateixos.
Gerorge Monbiot
21 desembre. Jove Big Band Sedajazz
Juanito Saus, Roque García, Xavi Maldonado, Ángela Blanco, Aurora Blanco, Nino Villanueva, Josep Peiró, Jose Luis Rodrigo, Oscar Lujan, Laura Martí, Nur El Manchoud David Martí, Juan Martí, Angel Ballester, Joan Fernández, Albert Climent, Eva Serrano, Bernat Cucarella, Hugo Barrio, Mika Gimenez, Amin El Manchoud, Ximo Reillo Reilli Jose Reillo. Direcció: Francisco Blanco "Latino".
Aquesta nova formació naix d’ampliar la Sedajazz Kids Band i ja tenen un ampli recorregut en festivals, concerts benèfics, i diferents espais públics i privats. Compten amb un atractiu repertori seleccionat pel grup que combina estàndards i arranjaments de grans èxits del jazz amb bandes sonores, funk, rock i latin jazz. Atrevits i amb ganes de créixer i seguir aprenent com a músics, ens aportaran el millor que han obtingut d’aquesta experiència pedagògica.
El canvi climàtic és una oportunitat que no podem perdre per a repensar el nostre creixement, que fins i tot sense els efectes de l’escalfament produït pels gasos d’efecte hivernacle estava condemnat a un col•lapse per manca de recursos. Si som intel•ligents i ho aprofitem, podrem llegar un món millor del que ens hem trobat.
Andreu Escrivà
Horari i lloc:
19.30 h
Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic (c/ Beat Gaspar Bono s/n) 46008 València
Entrades: 5 €
Disponibles a la taquilla del Jardí Botànic des de 15 dies anteriors a cada concert.
Nota:
Els concert del 23 de novembre està dirigit a públic infantil i és a les 12 h
+ Informació
www.jardibotanic.org . 96 315 68 00/17 . cicbotanic@uv.es
Ciència, cultura i natura
Organitza: Jardí Botànic i Sedajazz
Col•labora: Vicerectorat de Cultura
Patrocina: Caixa popular