Agenda de actuaciones musicales

Sábado, 12 de noviembre 2016. 18:30h.
Voro Garcia & Toni Belenguer 5tet Reality Shaw
Auditori de la casa de la cultura (Alzira)

Voro Garcia – Toni Belenguer 5tet
Reality Shaw
Tribut a Woody Shaw

 
Auditori de la Casa de la Cultura
Dissabte, 12 de novembre de 2016
19:30 hores
 
 
 
Woody Shaw (1944-1989)
Trompetista i compositor nord-americà. Va ser un virtuós de la trompeta de Jazz, un músic d'enorme talent i el més innovador de tota la seua generació. Malgrat la seua primerenca mort, va deixar una enorme influència en el jazz contemporani.
 
"El que cal jutjar en qualsevol artista de jazz és: on està el projecte i on les idees?" Miles Davis
 
Shaw ens transporta als nostres orígens musicals, però sobretot a la nostra faceta de compositors, just en aquell moment en què decidim eixir dels convencionalisme i de la rigidesa d'un Jazz que arriba a Europa, tal vegada, una mica forçat i que Shaw juntament amb altres referents del jazz s'ocupen d'alliberar, fent-nos sentir que han descobert un món sense regles. Innovació i creativitat musical en Woody són dues paraules que a tots dos ens van portar en línia recta i sense dubtar a ser la nostra millor elecció.
Reality Shaw és un projecte que ha estat uns anys en procés de maceració, pretenem retre homenatge a l'introductor del llenguatge modern de la trompeta en el Jazz i al seu inseparable trombonista Steve Turre. Tots dos van liderar un dels quintets més impactant dels anys 80.
La improvisació intervàlica i les seues arriscades línies harmòniques són les seues principals característiques i ací resideix el nostre humil i arriscat homenatge, melodies i harmonies que contenen quasi totes les influències interpretatives del nostre homenatjat. Tractem de fer una passejada per la vida musical que Shaw dissenyà, la seua energia i personalitat queden reflectits en cadascun dels nostres temes, donant un ritme particular i un paper fonamental als solos.
Parlem, en definitiva, d'un home que va espentar a molts músics per a iniciar les seues carreres i ho va fer a velocitats enlluernadores. Celebrar el món del jazz amb aquest "generós monstre" és un gran privilegi, volem mostrar el seu llegat i jugar per a seduir als amants i afeccionats del jazz a través del nostre treball… Qui podria imaginar millor missió?
 
 
Toni Belenguer és un dels millors i més prestigiosos trombonistes d'Espanya. Actualment és Catedràtic de l'Aula de Jazz del Conservatori Superior de València. Líder del seu propi quintet, amb el qual va gravar Alter ego (2008).
Ha col·laborat amb formacions o músics internacionals com el Michael Brecker Quindectet (2004), Al Foster's Elvin Jones Tribute (2005), Perico Sambeat Sextet, Sedajazz Big Band, Pablo M. Caminero Quintet, Albert Sanz y los Once Dedos, Ramon Cardo Big Band, Llibert Fortuny, Abe Rábade i molts altres.
 
Voro Garcia va completar la seua instrucció acadèmica en el Berklee College of Music (Boston), on es va graduar Magna cum laude. Ha actuat en importants festivals com el Montreaux Jazz Festival, Sassari (Itàlia), Terrasa, San Sebastián, Madrid o València, i ha tocat o gravat amb músics com Peter Bernstein, Dave Kikoski, Bob Gullotti, Greg Hopkins, Dave Douglas, Bill McHenry, Eric Alexander, George Garzone, Jorge Rossy o Perico Sambeat.
Forma part de diferents agrupacions nacionals i internacionals com la Perico Sambeat Flamenco Big Band, Sedajazz Big Band, Carlos López and The Last Minute Experience o Sergi Sirvent and Octopussy. Del seu gran treball sorgeixen dos discos: Vorocity i Roommates.
[vorogarciamusic.com]
 
 
Ens acompanyen en el viatge…
 
Albert Palau. En 2001 comença a tocar amb músics espanyols com Perico Sambeat, Vicente Espi, Mario Rossy, Jesús Santandreu, David pastor. En 2002-2004 es gradua en l'Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona. En 2003 és guardonat amb una beca en Berklee College of Music. En 2007 es va llicenciar amb Summa cum laude. Passa a formar part del Jesús Santandreu Quartet i grava en 2008 "Sound Colors".
 
Rubén Carlés. Contrabaixista. En 2008 va obtindre una beca per a estudiar al Berklee College of Music, i va tindre l'oportunitat d'estudiar amb mestres com John Patitucci, Hal Crook o Terry Line Carrington.  En graduar-se, va guanyar una beca per a continuar estudiant als Berklee de la ciutat de València, on ara viu. Recentment ha publicat el seu primer disc, Water Lily (FSNT, 2016), amb Román Filiú, Borja Barrueta i Albert Sanz. Ha actuat en formacions com ara  The Benny Golson Quartet, Jason Palmer Band, Perico Sambeat Quintet, Albert Sanz Trio,  Román Filiú Quartet, Javier Vercher Quartet, Phil Grenadier Band, Guillermo McGuill Band, Xan Campos Trio, Ernesto Aurignac Quintet, Jorge Vistel, Iago Fernández Quartet de Fernández o Luis Guerra Trio, entre altres.
 
Santi Colomer. Es gradua en el Conservatori Superior del Liceu de Barcelona en 2010, allà estudia amb Marc Miralta i David Xirgu, i toca entre altres amb Llibert Fortuny, Jordi Bonell, Iñaki Sandoval. Forma el grup "Fussionjazz" amb el qual guanya el "VII Concurs de Música del Conservatori d'Alcañiz". Guanya el 1er premi en el concurs de jazz de Mallorca amb Skunk Project.


--
ALJAZZIRA JAZZ CLUB
www.aljazzirajazzclub.com

  
Únete a nosotros
Regístrate en la web de Sedajazz y comparte con nosotros tu pasión por el jazz.
Grupos Musicales
Contrata en Sedajazz las formaciones musicales y los espectáculos más estimulantes.