Agenda de actuaciones musicales

Sábado, 27 de septiembre 2014. 17:30h.
Domisol Sisters. Brots de Jazz clàssic
Auditori Joan Plaça, Jardi Botanic de Valencia

Llavors de Jazz
Jazz al Botànic 2014

Qui sap quantes vegades ens han dit que els detalls amb més valor són els més insignificants, que la mida dels objectes no és proporcional a la seua rellevància. Aquesta defensa de les petites coses és, quasi sempre, molt encertada, i si alguna cosa sabem al Botànic és de la importància dels elements més petits de les plantes, les llavors.

I és per això que ens dediquem a cuidar-les, a conservar-les, i a assegurar-nos la seua supervivència i posterior germinació. Les llavors són màgiques per moltes raons, perquè signifiquen l'inici de tot, per les seues fascinants aficions viatgeres o, fins i tot, per la seua immensa diversitat. En música parlar de llavor és parlar de silenci, d'eixe silenci breu i intens que precedeix a una nota, a una melodia, a una actuació, i que suposa la porta que s'obri per rebre al convidat, el Jazz.

4 de maig. Jazzejant amb bebès, el despertar dels sentits  
Josep Hernández Reillo, Francisco Blanco "Latino" i Teresa Núñez

Segurament no hi haja un moment més emocionant per a qui te cura de les plantes que descobrir, un bon dia, els primers brots de la llavor que plantaren. També els més menuts desperten a la vida i a poc a poc descobreixen la música i el ritme, convertint-se de seguida en part fonamental del seu aprenentatge. En aquest concert didàctic i interactiu, dissenyat especialment per a bebès, s'acostaran a la música a través de l'oïda, el joc i l'experimentació. Un món d'estímuls per descobrir ritmes musicals diversos com swing, reggae, salsa o bossa nova.

7 de juny. Planter de Jazz
Combo reunión. Taller de Sedajazz

El planter a un jardí és molt important si volem tenir plantes de qualitat i germinar nosaltres mateixa les llavors. Així, el taller de Sedajazz porta més de 20 anys treballant en els seus planters de músics joves, ajudant-los a germinar i, una vegada formats, llançant-los a escenaris tan lluny com calga. Més de 30 músics, organitzats en ensembles de variat format instrumental, que interpretaran estils tan diferents com Latin Jazz, Swing Clàssic, Dixieland, Funky Blues o Manouche.

27 de setembre. Brots de Jazz clàssic
Domisol Sisters. Elena Almendros, Paula Almendros, Carla Saz, Mireia Serrano, Eduard Marquina, Jaume Guerra, Simone Zaniol.

És comú que quan escoltem Jazz busquem noves tendències però també grans clàssics. Si ens agraden els anys 30 o 40, trobarem en aquesta agrupació jove i fresca a la millor companya per viatjar en el temps fins l'era daurada del swing. En el seu segon treball, Get on board, les veus, el piano, el contrabaix i l'estètica ens faran oblidar el moment actual i ens portaran a l'altre costat de l'Atlàntic, a la terra de les oportunitats, com si estiguérem a un concert de les mateixes Andrews Sisters.

25 d'octubre. Hibridant música i cultura
Cristina Blasco
, Oscar Cuchillo, Jaume Pedrós i Paco Bernal. 
Ja siga a un laboratori, al mateix camp, o amb l'ajuda de pol·linitzadors, la hibridació vegetal  aconsegueix, compartint la informació genètica, noves varietats millorades. Es diu que en Àfrica nasqueren molts ritmes que viatjaren després a altres continents, creant el concepte musical de fusió. El resultat d'aquesta hibridació? Projectes com Semilla negra, que profunditza en les cançons tradicionals de diferents països, com boleros cubans, tangos argentis o flamenc, però fusionades amb el Jazz, obtenint música fresca que no perd de vista els seus orígens.

15 de novembre. Mescla de llavors               
Original dixieland. Toni Belenguer, Francisco Blanco "Latino", Felip Santandreu, Julio Fuster i Pedro Muñoz.

I si tenim davant una selecció de llavors i per la seua qualitat i els nostres gustos no sabem quines triar? No ens queda altra, deixar-nos anar i portar al nostre jardí una mescla de totes per gaudir de la combinació resultant. El dixie nasqué a Nova Orleans, bressol del Jazz i creuament de camins entre Amèrica, França, Àfrica..., sent la seua principal característica la improvisació col·lectiva. En aquest concert descobrirem a una de les formacions dixie més veterana, amb més de 20 anys i 800 escenaris a la seua esquena, i un únic objectiu, oferir un repertori festiu, perfectament ensamblat, que convide a estar alegre i passar-ho bé.

13 de desembre. Noves llavors, noves oportunitats
Sedajazz Nonet. Voro García, Miquel Asensi "Roget", Fco Blanco "Latino", Toni Belenguer, Pau Moltó,Santi Navalon, Perico Sambeat, Jordi Moragues, José Luis Porras_Contrabajo

El descobriment d'una nova espècie de llavor amb aplicacions científiques o tecnològiques obri les portes a infinites possibilitats. Per això podem imaginar l'emoció dels qui visqueren, ara fa 60 anys, la gravació del disc de Miles Davis Birth of the cool, considerat un bàsic del Jazz modern i l'origen del Cool Jazz. Un naixement amb influència en el desenvolupament del West Coast Jazz i el bebop, que suposà un canvi de vocabulari musical, i que recuperen ara per a nosaltres una selecció de músics molt especial.

Els concerts són a l'Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic a les 19.30h (c/Beat Gaspar de Bono s/n). Excepte el concert infantil, que serà a l'Estufa Freda a les 11h, i que és per a menors de 4 anys, acompanyats sempre d'un adult. 

Les entrades es poden adquirir per 4€ a la taquilla del Jardí en el seu horari habitual, des dels quinze dies anteriors a cada concert. Consulteu l'horari de la taquilla i la informació de les actuacions a www.uv.es/jardibotanic

Més informació al 96 315 68 00/17 i a cicbotanic@uv.es

Logos:

Ciència, cultura i natura

Organitza:  Jardí Botànic i Sedajazz

Col·labora: Vicerectorat de Cultura

Patrocina: Grupo Santander

  
Únete a nosotros
Regístrate en la web de Sedajazz y comparte con nosotros tu pasión por el jazz.
Grupos Musicales
Contrata en Sedajazz las formaciones musicales y los espectáculos más estimulantes.