Agenda de actuaciones musicales

Sábado, 19 de octubre 2013. 17:30h.
Barretjazz Ensemble, Aquells meravellosos 30'
Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic

Les edats del Jazz

Jazz al Botànic 2013

 

Els tòpics diuen que qui escolta Jazz pertany a una franja d'edat concreta i a uns gustos i consums culturals determinats. I tal volta no ens atrevim a escoltar Jazz en casa  junt als nostres fills, ja siguen menuts o adolescents. Fins i tot ens sorprenem quan ens adonem de que aquest estil no formava part dels nostres gustos fa uns anys...

 En definitiva, importa l'edat del públic en el Jazz? O el sentiment i l'oïda no entenen d'això? Vos proposem descobrir-ho al Botànic a través de propostes variades a les que, per suposat, podreu assistir diga el que diga el vostre carnet d'identitat.

 
25 de maig. Jazzejant amb bebès

Josep Hernández Reillo, Francisco Blanco "Latino", Teresa Núñez


 
Els primers anys de vida d'un xiquet són els més importants en la formació del seu cervell, per això és bàsic oferir-li totes els estímuls i sensacions possibles, i aprofitar l'oportunitat de redescobrir-les junt a ell. Així, els nens de fins a quatre anys i els seus acompanyats podran gaudir d'aquest concert interactiu que genera un ampli ventall de sensacions, sobretot quan estem lliures del bagatge musical i les vivències amb les que conta un adult. Els menuts s'acostaran, a través del joc i l'experimentació, a diferents ritmes musicals com el jazz, el swing, el reggae, la salsa o la bossa nova.

 

26 de maig. Jazz Petit

Els músics de carcaixent.

Tere Núñez, Moises Bautista, Chelo García, Felip Santandreu

 
Recordem la història dels músics de Bremen? I si traslladàrem el conte a Carcaixent i ens trobàrem amb un grup d'animals aventurers que parlen valencià i castellà i que són reflex de la nostra pròpia identitat i diversitat cultural? Un espectacle musical per a tots els públics a través del qual s'explicaran i ordenaran els elements bàsics de la música moderna, ritme, harmonia i melodia, associats cadascun a un animal i un instrument.

 

8 de juny. Aprendre Jazz

Sedajazz Band.

És evident que mai és tard per aprendre, sobretot si es tracta d'apropar-nos a alguna cosa que ens pot aportar cultura i plaer. Es pot escoltar Jazz sense ser, ni molt menys, un expert, però també està bé iniciar-se a través d'un concert didàctic com aquest. Amb ell ens convertirem en alumnes, tinguem l'edat que tinguem, i ens endinsarem en l'extensa història del Jazz a través de la veu, la música i les imatges per submergir-nos en un túnel del temps. L'objectiu?  Ensenyar divertint, i que el públic observe i comprenga l'evolució jazzística a través d'estils tan diferents com el góspel, el blues, el swing o el be bop, entre molts altres.

 

28 de setembre. Aquells meravellosos 50'

West Coast Quintet.

Ens espera un viatge a l'oest dels anys 50 i 60 als Estats Units, amb un so de característiques pròpies allunyat del frenètic ritme del Jazz que bullia als clubs de Nova York. I és que el West Coast Jazz, que es desenvolupà principalment a Los Angeles, era menys mogut que el hard bop i tenia influències del contrapunt clàssic. Tan se val si visqueres aquells anys o si descobreixes que t'haguera agradat viure'ls, vine a escoltar un homenatge a músics fantàstics de l'època com Bob Brookmeyer, Al Cohn, Gerry Mulligan, Warne Marsh, Frank Rosolino, Zoot Sims o Lee Konitz

 

19 d'octubre. Aquells meravellosos 30'                 

Barretjazz.

 Un conjunt d'estàndards de Jazz dintre d'un repertori dels anys 30 amb el swing com a fil conductor i un punt comú, la diversitat dels membres d'aquesta agrupació que demostra que sempre estàs a temps per a començar a fer el que més t'agrada, i que diferents personalitats i bagatges poden confluir en un mateix propòsit quan est comparteix saba musical. Descobriu aquest projecte del taller de Sedajazz on es combina inquietud i il·lusió amb maduresa i experiència. I tu, sents nostàlgia musical?

 

23 de novembre. Innova Jazz

Breaking Brass

 
Mai s'ha de perdre la creativitat ni la voluntat per innovar, tampoc en el Jazz, i bona mostra d'això són els estils que surten de fusionar diferents tendències. En aquest cas els músics fan d'una sòlida formació clàssica amb cinc metalls, a la qual s'afegeix el beat d'una bateria,  una personal barreja d'estils que conflueixen en una proposta original i novedosa. El còctel portaria el millor jazz, i li aniríem donant tocs de bossa nova, samba, funk i flamenc, per acabar afegint una bona dosi d'improvisació. Si voleu assaborir el resultat acosteu-se al Botànic, trobareu adaptacions i temes originals partint de la millor música creativa.

 

14 de desembre. Jazz per a tots els públics

Big Band del Taller Sedajazz

 
Per a tots els públics... i quina música no ho és? Revisar les edats i les inquietuds del Jazz només ens pot portar a una conclusió, que el Jazz no en té d'edat. Així, la Big Band és la màxima expressió del Jazz, i on es poden concebre de forma conjunta cadascun dels elements que li donen vida. Concretament la del Taller de Sedajazz està composta per 18 músics amb una mateixa inquietud, oferir sessions especials per a que els enamorats del Jazz gaudeixquen i els que no ho estan caiguen definitivament sota el seu encanteri. Després d'una intensa trajectòria ens porten un concert de tribut al gran Charles Mingus.

 

Els concerts són a l'Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic a les 19.30h (c/Beat Gaspar de Bono s/n). Excepte els concerts infantils per al 25 de maig, que serà a l'Estufa Freda del Jardí Botànic a les 11h, i per al 26 de maig, que serà a l'Auditori però a les 12h.

 

Les entrades es poden adquirir per 4€ a la taquilla del Jardí en el seu horari habitual, des dels quinze dies anteriors a cada concert. Consulteu l'horari de la taquilla i la informació de les actuacions a www.uv.es/jardibotanic

 

Més informació al 96 315 68 00/17 i a cicbotanic@uv.es

 

Organitza:  Jardí Botànic i Sedajazz

 

Col·labora: Vicerectorat de Cultura

 

Patrocina: Grupo Santander

  
Únete a nosotros
Regístrate en la web de Sedajazz y comparte con nosotros tu pasión por el jazz.
Grupos Musicales
Contrata en Sedajazz las formaciones musicales y los espectáculos más estimulantes.