Talleres específicos para jóvenes y adultos

Del 01-10-2019 al 23-06-2020
Taller de repertori tradicional FolkenJazz
Sedajazz, Entrada Alqueria Coca 1, Barrio de la Torre - Valencia

El coneixement de la pròpia música és fonamental per a la formació de qualsevol músic. Obrim ací la possibilitat d’aprendre un repertori bàsic de música tradicional valenciana que podrà servir com a punt de partida d’un futur progrés personal. Es tracta de saber els arrels de la pròpia tradició.El coneixement de la pròpia música és fonamental per a la formació de qualsevol músic.
Obrim ací la possibilitat d’aprendre un repertori bàsic de música tradicional valenciana que podrà servir com a punt de partida d’un futur progrés personal. Es tracta de saber els arrels de la pròpia tradició.

Ensenyarem també procediments per re harmonitzar les melodies i formes tradicionals amb la intenció de crear estructures vàlides per desenvolupar la improvisació des d’una perspectiva jazzística.

Qualsevol melodia pot ser sentida de moltes formes diferents depenent dels acords que l’acompanyen i de les funcions  tonals que ocupen o que se’ls assigne.

El camp de la re harmonització és immens, infinit, de manera que només podrem mostrar el camí per iniciar tan gran aventura. Després cada alumne interessat haurà d’experimentar amb les melodies i compartir les seues idees amb altres.

Al repertori bàsic trobarem:

 • Valsos
 • Polques
 • Cercaviles
 • Havaneres
 • Boleros
 • Masurques
 • Seguidilles
 • Bressoles
 • Cançons variades de Pasqua, de Nadal e Infantils
 • Dansaes
 • Jotes
 • Formes d’estil
        U (fandango)
        U i 2
        U i 12
 • Albaes

En quasi tots els països els músics, tant els clàssics com els de música creativa, estan al corrent de les melodies del seu territori. En altres comunitats espanyoles també saben i poden interpretar les tonades pròpies del seu entorn; pensem en els andalusos, gallecs, bascos, catalans, aragonesos, castellans, murcians, canaris... tots ells propietaris d’una música amb una personalitat ben diferenciada. A València tenim un repertori molt ample que convé conèixer.
I si quan anem pel món ens diuen: Toca’ns alguna cosa de la teua terra per favor...
Ximet Caffarena, profesor.


    “Ximo Caffarena” (Joaquín Sanz Caffarena) València 1952.
    Va realitzar estudis de Conservatori a València i de jazz a Barcelona i a Madrid. Músic dedicat a l’harmonia moderna, al jazz i a les músiques tradicionals, especialment al folklore valencià; compositor, arranjador i instrumentista de flauta, guitarra, percussió i saxòfon.

    Experiència com a intèrpret, compositor, arranjador i productor en diverses àrees musicals: tradicional, jazz, rock, salsa, flamenc...
A més dels seus propis discos, ha participat en la gravació de més d’altres cinquanta, podent citar entre altres grups i intèrprets, “AL TALL”, “URBÀLIA RURANA”, “PRIMERA NOTA”, “VENTS DE LA VALL” i “SONADORS DE LA GUAITA” (música popular del País Valencià i el Mediterrani), “PATXINGUER-Z” (antologia de la comèdia musical valenciana), “JOC FORA” (jazz mediterrani), “SAXOMANÍA” (jazz), “FOLKENJAZZ” (jazz d’arrel valenciana) “MLUK EL HWA” (música popular marroquina), “JOSITO Y LA SALSA GUAY” (salsa), “SALPICAO” (flamenc), “VICENT TORRENT” (cançons d’autor), “CANTASCOLA” (cançons per a l'escola), “ORFE?" VALENCIÀ NAVARRO REVERTER”, “PEQUE?'OS CANTORES DE VALENCIA”... realitzant amb ells tant composicions com arranjaments, direcció, interpretacions i produccions.

Actualment compagina gires y concerts amb l’ensenyament de la música d’arrel valenciana i de les tècniques de l’harmonia moderna, composició i  arranjaments.

ENLACES

Ximo Caffarena Quartet FolkenJazz CD en SOUNDCLOUD
 https://soundcloud.com/ximo-caffarena/sets/quartet-folkenjazz-cd

CURRICULUM-VITAE DE XIMO CAFFARENA
https://ximocaffarenamusic.blogspot.com/

Ximo Caffarena a Youtube
https://www.youtube.com/channel/UCtiMJ6FgfRWBdy3nDjsZW5w?view_as=subscriber


  
Únete a nosotros
Regístrate en la web de Sedajazz y comparte con nosotros tu pasión por el jazz.
Grupos Musicales
Contrata en Sedajazz las formaciones musicales y los espectáculos más estimulantes.