Agenda de actividades formativas

Del 10-12-22 al 10-12-22
Aproximació al jazz vocal per a cantants i no cantants
Sedajazz, entrada Alquería Coca 1


Aquesta Master Class vol contribuir a desmuntar els mites que envolten el jazz vocal i donar una visió actualitzada d'aquesta meravellosa disciplina a tothom, cantants de qualsevol estil i instrumentistes, ja que el coneixement de la realitat dels cantants de jazz contribuïrà  també a una millor coordinació dins de la formació instrumental i a una millor consideració del cantant com a "igual" dins del món del jazz.


SUMARI

• Què és el jazz?
• Coneixem els principals estils del jazz vocal
• Destruint mites sobre el cant jazz
• Tècnica vocal específica i rutines diàries
• Entrenament auditiu
• L'exposició d’un estàndard i  l’aprofitament de la fonètica
• Introducciò a la transcripciò i ala improvisaciò
• La cantant de jazz sobre l’ escenari

Formulari d' inscripciò

La vocalista i pedagoga Eva Romero és la conductora de la Master Class.

Eva Romero, docent (CV)

Naix a l'Olleria (Vall d'Albaida). Comença a estudiarmúsica de manera autodidacta als 7 anys i, als 9, s'inscriu en l'escola d'educands de la SEM
Santa Cecília del seu poble. Cursa estudis superiors de saxo i amplia posteriorment la seua formacióen harmonia clàssica, contrapunt i fuga. Es diploma en Biblioteconomia i Documentacióa la Universitat de Vic (Barcelona) i realitza estudis superiors en l'especialitat de Cant Jazz al Conservatori Superior de Música de Navarra.
Des de 1990, ha estat professora en l'Escola MiD de l'Olleria, en Rythmus Música y Movimiento (València), a l'Escola de Música Moderna SiFaSol (Benissa), a l'Aula de Jazz (València) i a Rytmus (Xàtiva).Im parteix habitualment cursos i tallers sobre jazz vocal, participant com a docent en diverses edicions del Spring Jazz Meeting i l'Estiu Viu de Sedajazz, i el XIX i XXI Seminari Internacional de Jazz del Palau de la Música de València. Actualment, desenvolupa la seua tasca docent com a professora de cant jazz a Sedajazz (València) i a l'Aula de Música Moderna (Alacant).

Entre 1989 i 1994 va ser membre de distintes orquestres de revetlla, coma saxofonista i cantant. En 2012 va reprendre la seua activitat coma cantant amb el treball col·lectiu Xàtiva interpreta Raimon. De formació vocal totalment autodidacta, des de 2013 ha estat convidada freqüentment per distintes Big Bands: la del CSM de València i la de la UJI (Castelló), ambdues dirigides per Ramon Cardo; la d'Enjazzats (sota la direcció de Voro García); la Ciutat Big Band (Alcoi); la València Big Band; la San Francisco (Gandia), la Jazzbona de Fede Crespo (la Pobla de Vallbona)... Ha tingut oportunitat de cantar ambmúsics molt diversos, entre els quals
estan Pedro Iturralde, Fabio Miano, Joan Soler, Perico Sambeat, Alberto Palau, Ricardo Belda, Voro Garcia, Carlos Martín o Toni Belenguer, entre d'altres.

Amb l'Homenatge a Billie Holiday, espectacle concebut en 2015 amb Ramon Cardo Trio, ha recorregut grans sales de música en directe i auditoris arreu de l'estat.
En 2016 crea el projecte Ella & Pass Revisited amb el guitarrista Manuel Hamerlinck i el All of Cole Porter amb Ramon Cardo Quartet, i participa en el XX Festival de Jazz de València acompanyada per un Ensemble de Sedajazz i per l'Orquestra de València, sota la direcció de Jesús Santandreu, cantant arranjaments d'aquest últim sobre temes de George Gershwin.

Al marge del jazz, en 2017 col·labora en el projecte SomBolero, una revisió a quintet del bolero tradicional. L'any 2018 crea Estàndards d'Elles, monogràfic sobre estàndards de dones compositores, que estrena al Botànic de València amb el guitarrista Iván Cebrián i el contrabaixista César Cortés, que l'acompanyen en altres
projectes. L'any 2019 estrena Duets, remake del disc de Carmen McRae i Betty Carter, en el qual comparteix escenari amb la gran cantant Ester Andújar, portantlo
als Festivals d'Ondara, de Riba-roja, de Sa Pobla i de l'ADDA, entre altres.

També en 2019 es publica el disc Figa de Ferro, de la Lírica Big Band, dirigida per Kako Rubio, en el qual canta quatre temes; quasi a la vegada, grava el primer disc d'Autòctone, Volum I, projecte de jazz en valencià del trompetista Pepe Zaragoza, amb el qual ha recorregut els principals auditoris i festivals del territori valencià.

L'any 2020 grava el seu primer projecte propi amb el guitarrista Manuel Hamerlinck: Victor Young Tribute. Aquest treball va estar nominat com a Millor Disc de Jazz als Premis Carles Santos que atorga l'Institut Valencià de Cultura. En 2021 inicia un seguit de col·laboracions amb bandes simfòniques a l'Olleria, a Ontinyent i a Aielo de Malferit, i és nominada, de nou, als Premis Carles Santos a Millor Disc de Jazz pel segon disc d'Autòctone, Sons de Rapsoda, en el qual també recita poemes de grans poetes en llengua catalana. A més, estrena en el Festival Novembre Jazz de la UPV el projecte a quartet Remembering Ella, amb Edu Marquina, César Cortés i Jose Reíllo.

Actualment, a banda de seguir amb els projectes anteriors, és integrant del septet Las Vegas Jazz Band (liderada pel baterista Jeff Jerolamon) i de Cotijazz Big Band (dirigida per Ramon Cardo), i és requerida per a col·laborar amb formacions de tot tipus mentres prepara altres projectes discogràfics que veuran la llumen 2022.

  
Únete a nosotros
Regístrate en la web de Sedajazz y comparte con nosotros tu pasión por el jazz.
Grupos Musicales
Contrata en Sedajazz las formaciones musicales y los espectáculos más estimulantes.