Agenda de actuaciones musicales

Domingo, 30 de septiembre 2012. 17:30h.
Elma Sambeat, Presentación nuevo CD "Vuelo de Mar" (Sedajazz Records)
AUDITORI JOAN PLAÇA, Jardi Botánic de Valencia.



VUELO DE MAR

Jazz al Botànic 2012

Día: 30 Setembre 2012

 

AUDITORI JOAN PLAÇA, DISSABTE, 19:30h


ENTRADES 6€ (Disponibles a la taquilla del Jardí, des del dissabte 15 de setembre de 10-18h)

 

Fora del seu circuit de Jazz habitual, el Botànic vos porta l'estrena del segon treball de la cantant valenciana Elma Sambeat, amb la discogràfica Sedajazz. Aquesta és la seua aposta pel folklore sud-americà, brasiler, portuguès i espanyol, amb l'ajut dels arranjaments del pianista, també valencià, Alberto Palau, que treballa tant la clàssica com el Jazz, i l'assessorament de Perico Sambeat.

 Tot per aconseguir aprofundir al folklore llatí que ancestralment ha servit per fusionar cultures, i per buscar també aquella veu pura i sincera dels cants més tradicionals. Elma és una intèrpret jove, europea, i les seues arrels es difuminen a la història, per això també ha experimentat amb la música clàssica, i el resultat és un treball en el que es fonen les fronteres entre allò clàssic, el Jazz, i el mateix cant popular, sense aplegar a definir-se com cap de les tres sinó com una fusió personal i original.

Al disc descobrirem cançons tan conegudes com Al jardí de la república, o Los hermanos, del cantautor argentí Atahualpa Yupanqui. També Tres morillas de Lorca o Estranha forma de vida de Amalia Rodrigues.

 Per altra banda, la tasca d'Alberto Palau és fonamental per aconseguir la fusió de músiques i orígens. Els seus arranjaments aconsegueixen mantenir la essència de la cançò original sense renunciar a una elaboració musical pròpia de la composició més contemporània, amb la creació de bases harmòniques noves, introduccions i fusions rítmiques.

La jove cantant, historiadora de l'art, i criada envoltada sempre de música, ens mostra il•lusionada aquest nou projecte que suposa aconseguir la seua intenció de "experimentar i fer de la música un terreny fronterer on conflueixquen totes les influències". La seua actuació no deixarà indiferent ningú perquè li agrada "la música escenificada, interpretada i viscuda, de dins a fora, on els detalls estan cuidats i és tan important la destresa musical com la creació d'una imatge plàstica i la connexió emocional amb el públic".

 

Veu, Elma Sambeat

Piano, Alberto Palau

Contrabaix, Alesandro Cesarini

Bateria, Miquel Asensio

Percussió, Osvaldo Jorge

Saxos soprano i alt, i flauta, Perico Sambeat

Trombó, Toni Belenguer

Trompeta, Voro García

Saxo tenor, Borja Baixaulí



Producció artística i arranjaments, Alberto Palau

Assessorament, Perico Sambeat


Col·labora al concert, Clemente pianos

  
Únete a nosotros
Regístrate en la web de Sedajazz y comparte con nosotros tu pasión por el jazz.
Grupos Musicales
Contrata en Sedajazz las formaciones musicales y los espectáculos más estimulantes.